Välkommen till en Vän-kväll med Konstmuseets personal!

ROPEN SKALLA – KONSTEN ÅT ALLA

Så heter Malmö Konstmuseums utställning som nyligen öppnades.

Det skulle också kunna vara en rubrik för vad vi i vänföreningens nya styrelse vill arbeta för.

Popkonst, diskbänksrealism, grafik, optiska illusioner och feministisk textilkonst blandas när verk ur konstmuseets egen samling från 1960- och 70-talen ställs ut. En utställning med konst som väcker minnen hos flertalet av oss som ”var med då”.

Tisdagen den 8 mars kl 18

är alla medlemmar hjärtligt välkomna till Konstmuseet.

Anna Johansson och Julia Björnberg kommer att berätta om tankarna bakom utställningen, hur de valt i samlingarna, och de kommer även att visa oss utställningen. Under kvällen får du träffa fler i personalen,

t ex Marcus Pompeius, som är en av kontaktpersonerna till vänföreningen.

Vi bjuder också in konstnärer som är representerade. Så nu får du troligen tillfälle att prata personligt med några av dem.

Vi börjar med att bjuda på ett glas vin eller cider och vill veta hur många vi blir. Anmäl dig genom att svara på detta mail  senast den 1 mars.

•  Kl 18 öppnas dörrarna. Vi minglar vi fram till
  • kl 18.30 då Cecilia Widenheim, chef för Konstmuseet, hälsar välkommen varefter utställningen presenteras.
  • Ca kl 20 skiljs vi åt.

d18ffb93-e9eb-49e5-9ea0-788b1b19850b
Ett av verken i utställningen: Ola Billgren: Interiör (med brodern), 1971-72 Foto: Johanna Rylander/Malmö Konstmuseum

VARMT VÄLKOMNA!