vankvall-2-maj-hero

PERPETUAL UNCERTAINTY samt som extra guldkorn: Utställningen från 1500-talet till nu.

Vänkväll 2 maj 2018

Solen sken. Fåglarna kvittrade. Malmö var klädd i underbar försommaskrud med blommande lökväxter och utslagna träd.

vankvall-2-maj-collage

Ett 50-tal Konstmusei-vänner minglade med ett glas vin inför kvällens specialvisningar. Sara och Sofia, intendenter på Malmö Konstmuseum, delade de församlade i två grupper: en som visades Perpetual Uncertainty, vilken samlar konstnärer från Europa, Japan och USA för att undersöka frågor om radioaktivitet, strålning och om utmaningen att förstå och hantera mycket långa tidsperspektiv, den andra gruppen guidades på våning 2 från 1500-talet till våra dagar. Skickliga guider berättade för intresserade åhörare och besvarade våra frågor.

Nöjda skildes vi åt efter att ännu en stund minglat, gått tillbaka för att kolla något verk, prata med Sara, Sofia, Marcus eller någon av vänföreningens styrelseledamöter, som alla fanns på plats.

Nästa vänkväll blir vid vernissage till hösten, men redan i juli månad planeras en speciell utflyktsdag för medlemmarna. Information kommer i mailboxen.