Special7De

Konstmuseivänner! Välkomna till Konstmuseet på en specialvisning den 7 december.

Lördagen den 7 december klockan 15.00 är Du som medlem i Malmö Konstmuseums Vänner varmt välkommen till en initierad visning, under ledning av intendent Sofia Landström, av den pågående utställningen Migration: Spår i en konstsamling på Malmö Konstmuseum. Anmälan om deltagande görs till Inger Olsson antingen på mobil 0731-576999 eller via mail till ing.olsson1@gmail.com. Vi bjuder också på ett glas vin och en pepparkaka med start 14.30.

MkvVerniOkt11

Konstmuseivänner! Välkomna till Konstmuseet den 11oktober.

Välkomna till höstens och vår nya konstmuseichef Kiste Junge-Stevnsborgs första utställning Migration: Spår i en konstsamling den 11 oktober.

Klockan 17.00 – 17.45 bjuder vi våra medlemmar på ett glas vin. Anmäl dig till Inger Olsson på e-mailadress inger.olsson1@gmail.com eller ring 0731-576999 så får du en vinbiljett när du kommer till museet.

FoSid_boka

Boka in torsdagen den 14 februari för en kväll på Malmö Konstmuseum!

Årsmöte i föreningen den 14 februari på Malmö Konstmuseum. Då skall 2018 summeras, ny styrelse väljas och möjlighet ges till diskussion om vänföreningens verksamhet..
Men först visar Konstmuseets intendenter utställningen ”Ester Almqvist – jag lever i två världar”. en guidning som ger oss en bättre inblick i konstnärens värld och tankar. Kvällen avslutas på restaurang Vega för de som vill.

Läs vårt medlemsbrev för anmälan, tider etc här…

EsterAhlmqvist_H

Konstmusei-vänner!

Inbjudan till årets sista vernissage, Ester Almqvist – Jag lever i två världar, vilken också blir Konstmuseichef Cecilia Widenheims sista, eftersom hon lämnar oss i januari för att börja som chef på Tensta Konsthall.
Efter invigningstalet vill vi bjuda er medlemmar på ett glas vin. Anmäl dig genom att klicka här eller ring Inger Olsson, tel 073-157 69 99, så får du en vinbiljett när du kommer.

stipendium_nkmnu_H

Välkommen på utdelning av Barbro och Holger Bäckströms stipendium 2018, 10 oktober, kl.19.00, på Malmö Konsthall.

Pga renoveringsarbete av Konstmuseets lokaler, så sker årets utdelning på Malmö konsthall.

2018 års stipendium går till Kah Bee Chow som växt upp i Malaysia och Nya Zealand, men som idag arbetar i Malmö. De senaste åren har hon haft ett flertal utställningar både i Sverige och internationellt. Hon är också en av de konstnärer som valts ut för att delta i Modernautställningen 2018 på Moderna Museet i Stockholm.