MkvVerniOkt11

Konstmuseivänner! Välkomna till Konstmuseet den 11oktober.

Välkomna till höstens och vår nya konstmuseichef Kiste Junge-Stevnsborgs första utställning Migration: Spår i en konstsamling den 11 oktober.

Klockan 17.00 – 17.45 bjuder vi våra medlemmar på ett glas vin. Anmäl dig till Inger Olsson på e-mailadress inger.olsson1@gmail.com eller ring 0731-576999 så får du en vinbiljett när du kommer till museet.

FoSid_boka

Boka in torsdagen den 14 februari för en kväll på Malmö Konstmuseum!

Årsmöte i föreningen den 14 februari på Malmö Konstmuseum. Då skall 2018 summeras, ny styrelse väljas och möjlighet ges till diskussion om vänföreningens verksamhet..
Men först visar Konstmuseets intendenter utställningen ”Ester Almqvist – jag lever i två världar”. en guidning som ger oss en bättre inblick i konstnärens värld och tankar. Kvällen avslutas på restaurang Vega för de som vill.

Läs vårt medlemsbrev för anmälan, tider etc här…

EsterAhlmqvist_H

Konstmusei-vänner!

Inbjudan till årets sista vernissage, Ester Almqvist – Jag lever i två världar, vilken också blir Konstmuseichef Cecilia Widenheims sista, eftersom hon lämnar oss i januari för att börja som chef på Tensta Konsthall.
Efter invigningstalet vill vi bjuda er medlemmar på ett glas vin. Anmäl dig genom att klicka här eller ring Inger Olsson, tel 073-157 69 99, så får du en vinbiljett när du kommer.

stipendium_nkmnu_H

Välkommen på utdelning av Barbro och Holger Bäckströms stipendium 2018, 10 oktober, kl.19.00, på Malmö Konsthall.

Pga renoveringsarbete av Konstmuseets lokaler, så sker årets utdelning på Malmö konsthall.

2018 års stipendium går till Kah Bee Chow som växt upp i Malaysia och Nya Zealand, men som idag arbetar i Malmö. De senaste åren har hon haft ett flertal utställningar både i Sverige och internationellt. Hon är också en av de konstnärer som valts ut för att delta i Modernautställningen 2018 på Moderna Museet i Stockholm.

headerlogo_h1n

Hur ser politikerna på frågan om ett
NYTT KONSTMUSEUM I MALMÖ
inför valet?

För tre år sedan skrev vi i styrelsen i ett manifest att vi skulle arbeta för att ”få fram ett beslut om byggandet av ett nytt konstmuseum i Malmö inom 5 år”.
Under denna tid har ett förslag på olika placeringar tagits fram av Stadsbyggnadskontoret och diskuterats i Kulturnämnden.

Var finns frågan nu, detta valår? Är den fortfarande med på agendan eller finns det andra frågor som prioriteras?

För att få svar på detta, för att få en inblick i var partierna står och vilka konsekvenser utgången av valet kan medföra bjuder vi in er alla

torsdagen den 23 augusti kl 18 för att lyssna
till en diskussion mellan Sylvia Björk (S) och
Linda Dahlberg Wirje (m) ordförande resp
vice ordförande i Kulturnämnden.
Samtalsledare är Sune Nordgren välkänd för
oss alla sedan tiden som chef för Malmö Konsthall
och med ett pärlband av kulturinsatser både
före och efter den tiden.

Efter diskussionen bjuder vi på förfriskningar och behöver därför veta hur många som kommer.
Vänligen anmäl dig – och dina vänner – till föreningens sekreterare
Sally Sandgren, tel  073-072 69 14,  eller mail genom att klicka här

Vi ses i röda rummet, Malmö Stadsbibliotek.

Väl mött!
Kaeth Gardestedt