Konstresa 554x314

Dags för ny konstresa – den 27 april

Karen Blixen – Eye Attack & Illumination – Vilhelm Hammershøj

Vi startar från p-platsen bakom Operan kl 08.30 och återvänder dit ca tio timmar senare. Första stopp blir Karen Blixen-museet. Efter förmiddagsfika besöker vi Karen Blixens privata hem där tiden stått stilla sedan hon bodde här. I ett rum kan vi betrakta hennes afrikanska porträttmålningar och kolteckningar från hennes tid som elev på Konstakademin.

f326dfe2-3dcf-4557-b901-cd6ba58925cfLouisiana är nästa stopp. Här stannar vi länge så att vi hinner besöka båda utställningarna Eye Attack och Illumination, ta en promenad i parken –  vi hoppas på vackert väder – och äta lunch.

Eye Attack är den största utställningen i sitt slag i Skandinavien på 50 år med 100 verk av 40 konstnärer. bl.a. Victor Vasarely och Bridget Riley. En utställning  som lurar ögat med optiska illusioner.

Illumination är den största presentationen av ny konst i samlingen i museets nästan 60-åriga historia med ett urval av nästan 100 verk som inköpts eller donerats till museet de senaste åren.

52570c9e-8230-4081-b3c2-f77949526e82

Ordrupgaard blir sista stopp. Curt Fors, konstnär som avled tidigare i år, introducerade Hammershøj för mig. 1975 fick Curt ställa ut på Malmö Konstmuseum och valde då Hammershøj som medutställare i ”Det besjälade rummet”. Här får vi uppleva en underbar minnesutställning med Hammershøjs utsökta interiörmåleri. Han betraktas nu som Danmarks största konstnär.

Vill du följa med? Anmäl dig snarast till kaeth@soleka.se eller tel 040-269 545 (med svarare).

Pris 950 kr för resa i bekväm buss, entréer och fm- samt em-fika.

Välkommen!

Kaeth Gardestedt, ordförande